19 Şubat 2014 Çarşamba

FIRINDA HAMSİ

Benim nedense balık deyince aklıma ilk hamsi gelir ne bileyim büyük balıkları da çok severim ama  hamsi nasıl karadenizin incisiyse benim de gönlümün birincisi ama ben balıkta çok kriter arıyorum bunun en büyük sebebi de annem olsa gerek çünkü benim fedakar anneciğim biz yorulmayalım diye balıkların kılçıklarını ayıklar iki balığı birbirine yapıştırıp öylece tavada pişirirdi ama ne güzel olurdu ya tek atımlık çıtır lokumlar oluyordu ama şimdi nerede üşengeç kızında o maharetler:) balıkçıya ayıklat at tavaya pişir:)
tek kötü yanı bütün evin balık kokması, bende diğer büyük balıkları nasıl fırında yapıyorsak hamsiyi de yapabiliriz diye düşündüm hemen ayıklamış balıkları aldım güzelce yıkadım süzgeçte beklettim 
yuvarlak bir borcamı hafifçe yağladım balıkları biraz tuzlayıp una buladım ve kılçıkları aşağıya gelecek şekilde bütün borcama dizdim üzerine hafif yağ sürdüm çıkardıktan sonra limon dilimlerini üzerine koyup servis yaptım afiyetle yedik hem de ne ev koktu ne yağ lekeleri oluştu işin en güzel yanı da tavadaki ızgara hamsi lezzetini yakalamış olmak mutlaka deneyin hem az yağlı hem sağlıklı..
Fırınınızı 180C ayarlayıp  ızgara konumuna getirip üzeri kızarana kadar  pişiriniz.yaklaşık  15-20 dakika yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim