4 Şubat 2014 Salı

ŞEHRİYELİ EZOGELİN ÇORBASI

MALZEMELER
1 ÇAY BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
1 ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ
1 ÇORBA KAŞIĞI BULGUR
YARIM  ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI TEL ŞEHRİYE
1 ADET KURU SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 TATLI KAŞIĞI NANE
1 TATLI KAŞIĞI PULBİBER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ

KIRMIZI MERCİMEĞİ,PİRİNCİ VE BULGURU YIKAYIP SÜZÜP TENCEREYE KOYUP ÜZERİNE 5 SU BARDAĞI SU KOYUP HAŞLAYINIZ.
BAŞKA BİR TENCEREYE SIVI YAP KOYUP SOĞANI KÜP KÜP DOĞRAYIP KAVURUNUZ ÜZERİNE UNU EKLEYİP KAVURUN ARDINDAN DA SALÇAYI EKLEYİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİNİZ ÜZERİNE 4-5 SU BARDAĞI KADAR SOĞUK SU EKLEYİP KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRINIZ HAŞLANAN BAKLİYATLARI DA EKLEYİP ŞEHRİYELERLE BERABER TENCEREYE KOYUP KARIŞTIRINIZ TUZUNU VE BAHARATLARINI EKLEYİP 4-5 DAKİKA DAHA KAYNATIP ALTINI KAPATABİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim