14 Kasım 2013 Perşembe

SADE PİRİNÇ PİLAVI

 Genelde herkes makarnayı daha çok sever bense tam bir pilav hastasıyım pilavın her çeşidini kayıtsız şartsız yiyebilirim
Özellikle de tadı tuzu bana göreyse değmeyin keyfime o zaman gelelim munisenin pilav tarifine hem kolay hem tane tane..:)

MALZEMELER
50 Gr Tereyağı(margarin)
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
2 Su Bardağı Sıcak Su
Tavuk Suyu(ben buzluklara tavuk haşladığım da suyunu süzüp doldurmuştum çok pratik oluyor)

Pirinçleri iyice yıkayınız.(en az 5 bardak suyla) Tavaya yağı koyunuz eritiniz. Eridikten sonra pirinçleri ekleyiniz.( pirinçler birbirine yapışmayacak hale gelince kavurma işlemi olmuş demektir)
Ardından tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyip tuzunu da katıp kaynayana kadar orta ateşte pişiriniz.
(Pirinçler yapışmasın diye içine biraz sıvı yap ekleyebilirsiniz) Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriniz. Suyunu çektikten sonra tahta kaşıkla hafif karıştırınız.
Dinlenmesi için üzerine havlu kağıt koyup servis yapana kadar bekletiniz.
(Bu arada sizlere bir dip not pilavı sakın ha sakın döküm tava da yapmayınız yoksa benim gibi her seferinde dibini tutturursunuz. Çünkü döküm tencerelerin bir özelliği de yemeğinizi yapıp ocağın altını kapattığınızda bile kendi ısısıyla bir süre yemeğe sıcaklık vermeye devam ediyor pilavların da dibi tutuyor:)



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim